Fastning Logo

Boende på Gotland - Bo på vårt designhotell i Fårösund

Välkommen till norra Gotlands och ett av Sveriges mysigaste hotell. Med sin helt unik historia, arkitektur och läge är ett besök på Fästningen ett måste för alla som besöker Gotland.

Fårösunds Fästning byggdes i mitten av 1800-talet, i Krim-krigets kölvatten, efter påtryckningar från England och Frankrike, som tvivlade på Sveriges förmåga att värna sin neutralitet. Dess moderna historia börjar för ca 10 år sedan då Peter Alvérus och hans fru Cian Bornebusch såg potentialen i dom gamla militärbatterierna 100 meter från havet.

Efter omfattande renoveringar, där man framgångsrikt lyckats balansera byggnadernas historia och arv med en modern och inbjudande arkitektur, stod hotellet till slut färdigt år 2004, Utöver en mysig och samtida inredning från G.A.D. rymmer hotellet numera också bastu, inomhuspool, restaurang, konferensanläggning, aktivitetsrum och en vinkällare.

Hotellet består av 14 dubbelrum och 2 singelrum.

Under sommaren har vi sommaröppet på hotellet och i restaurangen, sommaren 2018 har vi öppet från 1 juni fram tills den 30 september.

Resten av året hyrs hotellet ut i sin helhet för events, högtider, kurser, bröllop och fester m,m till privatpersoner och företag.

För bokningar och frågor, maila oss på info@farosundsfastning.com.

 

För specialbokningar övriga datum på året, kontakta oss för info och tillgänglighet!